HET DOORKIJKKERKJE

 

'Reading between the lines' of in de volksmond ook wel 'het doorkijkkerkje' genoemd, is een kunstwerk uit 2011 van het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh (Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh, Z33).

Omwille van het unieke karakter van het bouwwerk en de ligging ervan op een heuvelrug ergens in Borgloon, is het doorkijkkerkje enorm fotogeniek. Het zal je dan ook niet verbazen dat de site heel wat bezoekers aantrekt, van over heel de wereld. Het zou 10 meter hoog zijn en is opgebouwd uit 100 lagen metalen platen van elkaar gehouden door metalen blokken. Door bepaalde ruimtes te laten tussen deze blokken, kan men door het kerkje heen kijken. Door deze transparantie is het kerkje beter geïntegreerd in zijn omgeving.

Voor mij is het vastleggen van het kerkje als het ware een uitdaging. Het is namelijk niet evident om foto's te kunnen maken waar geen personen op staan, zeker niet tijdens een prachtige zonsondergang. Want enkel tijdens een zonsondergang komt het transparante karakter van het kunstwerk volledig tot uiting.

Geniet van de foto's.