Bart Geurts,  Geboren in 1971 te Bilzen - Fotograaf, fotobewerker, grafisch ontwerper, web ontwerper en ... vooral trotse papa.

Bart Geurts,

Geboren in 1971 te Bilzen - Fotograaf, fotobewerker, grafisch ontwerper, web ontwerper en ... vooral trotse papa.

Bart Geurts

Hallo,

ik ben Bart Geurts, fulltime HUWELIJKSFOTOGRAAF uit Bilzen, Belgisch Limburg. Voor mij de mooiste provincie van België.

‘Authentiek’, ‘Spontaan’, ’Eigentijds’. Met deze woorden kan je mijn huwelijksfotografie het best omschrijven.

Spontane foto’s met een eigen, moderne en toch tijdloze stijl. Steeds met het nodige gevoel voor humor. Elk speciaal moment vastleggen in een mooi, blijvend beeld en al deze momenten samen brengen in een prachtig fotoalbum, als een visueel verhaal.

Wil je me iets beter leren kennen a.d.h.v. 'mijn verhaal', 'mijn ontdekkingstocht naar succes' en 'de opleidingen die mij vormden als succesvol fotograaf'?

Klik dan op de titel of Scroll naar beneden.

Natuurlijk toon ik ook met plezier mijn ander werk.

'Ja', ik wil heel graag jullie huwelijksfotograaf zijn! Laten we alvast afspreken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Groetjes,

Bart

 

VERHAAL.jpg

Mijn verhaal

Mijn naam is Bart Geurts, opgegroeid en woonachtig in het mooie Belgisch Limburg en trotse papa van Emma.

Mijn eerste passie in het leven, was die voor computers. Al van kinds af probeerde ik de geheimen van deze magische toestellen te doorgronden. Het mocht dan ook niemand verbazen dat ik als graduaat informatica afstudeerde en mijn loopbaan begon als programmeur. Zo werkte ik bij tal van gerenommeerde bedrijven, waaronder Philips.

Al snel groeide mijn interesse voor grafische vormgeving. Eerst als middel om onze applicaties aan te kleden, later om deze aan de man te brengen. Al snel werd ik verantwoordelijk voor de grafische vormgeving van het hele bedrijf. Niet enkel de interfaces van de door ons ontwikkelde applicaties, maar ook de nodige marketingmiddelen, zoals brochure, pamfletten, handleidingen, infosheets, ... werden door mij ontworpen.

Photoshop werd de belangrijkste tool in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik volgde dan ook alle mogelijke cursussen om deze krachtige tool volledig onder de knie te krijgen.

Ook privé wist ik mijn programmatie- en grafische skills te combineren en begon zeer gewaardeerde websites te ontwerpen en te bouwen. Echte grafische meesterwerkjes, die het imago van de klant op een prachtige manier weergaven. Het perfecte online visitekaartje.

Nu, om mijn websites een bepaald karakter te kunnen geven, was ik steeds op zoek naar sprekende beelden, foto's die de juiste boodschap konden overbrengen. Het bleek telkens een immense zoektocht. Dus ik op zoek naar een camera.

Toen ik de camera van mijn vader - die jarenlang amateurfotograaf was - in bruikleen kreeg, was ik vertrokken. We spreken tweede helft 2010. De eerste foto's waren zeker geen meesterwerkjes, in tegendeel zelfs, maar ik zag de potentie, zette mijn tanden er in en ben mij gaan verdiepen in fotografie. Al snel werd fotografie mijn nieuwe passie.

(Lees meer over mijn ontdekkingstocht naar de magische wereld van de fotografie.)

Maar het fototoestel had meer impact op mij dan ik besefte. Het dwong mij namelijk, telkens opnieuw, mijn grenzen te verleggen. Als introvert was dat zeer belangrijk. Mijn zelfvertrouwen groeide dan ook steeds meer en meer. Deuren gingen open die anders gesloten bleven.

Ik weet daarom als geen ander, hoe het is om verlegen te zijn en het lukt mij dan ook behoorlijk mensen op hun gemak te stellen en zo hun onzekerheden te overwinnen.

In 2010 richtte ik ‘Attractive Solutions’ op. Een dynamisch bedrijfje dat gespecialiseerd is in à la carte oplossingen voor alle mogelijke marketingproblemen van kleine en middelgrote ondernemingen. Ontwerpen en bouwen van Websites, de grafisch vormgeving voor drukwerk en digitale media, gebruikmakend van prachtige foto’s.

Het werk als 'huwelijk-, freestyle-, portret-, fashionfotograaf' kunnen afwisselen met webdesign en grafisch ontwerp maakt mijn job zeer afwisselend en dus enorm boeiend.

Ik hoop dat mijn enthousiasme voor fotografie ook jou kan aanzetten de wereld positief te bekijken en dat je net als ik kan gaan voor je doel, wat de obstakels ook zullen zijn op je pad.

Geniet van mijn website en van mijn foto's.

Bart Geurts


ZOEKTOCHT.jpg

Mijn ontdekkingstocht richting 'zien

Toen ik enkele jaren geleden de spiegelreflexcamera van mijn vader in bruikleen kreeg, wist ik nog niet welke impact dit toestel op mijn leven ging hebben.

De camera bleek als het ware een ticket te zijn voor een wonderlijke reis, een avontuurlijke ontdekkingsreis door de magische wereld van de fotografie. Avontuurlijk in de zin van, bij momenten behoorlijk lastig, maar als je toch doorzet, zeer lonend.

Met de camera in aanslag, begon ik aan de belangrijkste reis van mijn leven, de reis die me zou leren 'zien'.

Maar voor ik de wereld kon veroveren, moest ik eerst dichtbij beginnen, heel dichtbij. Bij mezelf. Want hoe kon ik nu de wereld gaan verkennen als ik nog niet eens wist wie ik zelf was. Het plaatje klopte niet als ik naar me zelf keek. Ik wou met mensen omgaan, maar was te introvert van karakter. Ik moest mezelf beter leren kennen. Mijn sterktes, maar ook mijn tekortkomingen. Daarom begon ik eerst met het maken van zelfportretten. Letterlijk en figuurlijk.

Het inzien van mijn tekorten en ze weten te omschrijven was waarschijnlijk de meest moeilijke opgave die ik ooit uitgevoerd had. Maar het was meer dan de moeite waard. Want pas toen ik mijn tekorten wist te herkennen, kon ik er ook effectief iets aan gaan doen.

Door met mensen te praten die mij kennen, door veel te lezen en zelf dingen te gaan inzien, wist ik al snel te bepalen wat ik nodig had in mijn leven: meer zelfvertrouwen, sociaal contact en een artistieke uitlaatklep.

Op naar verandering !

Gek genoeg, het fototoestel werd het symbool van mijn verandering. Net als in het echte leven waren alle beelden, die ik zag wanneer ik door de viewfinder van de camera keek, zeer beperkt en behoorlijk wazig. Maar door betekenis aan de hendeltjes en knopjes te geven, werd alles al snel helderder. Het was prachtig te ervaren, dat hoewel het leerproces maar in kleine stapjes vooruit ging, de veranderingen toch duidelijk merkbaar waren. Ik leerde meer gefocust te kijken. Details begonnen belangrijk te worden : Licht, kleur, snelheid, ... waren een aantal zaken die mijn volle aandacht begonnen op te eisen.

Maar de camera opende ook deuren. Deuren die anders dicht voor mij bleven. Niet dat ze gesloten waren, maar ik had gewoon de kracht niet ze te open te duwen. Door de camera bleek ik die kracht toch te bezitten.

Tot ik begon te beseffen dat het niet de camera was die de deuren opende, maar dat de mensen, door mijn enthousiasme hun deur voor mij opende. Fotografie gaf me steeds meer het zelfvertrouwen dat ik zo nodig had.

De stappen die ik zette werden steeds groter en al snel begon ik te beseffen dat ik alles kon verwezenlijken wat ik wou, zolang ik er maar in bleef geloven. Het vraagt natuurlijk moed en hard werk, maar het is zeker haalbaar.

De foto's die ik sindsdien maak zijn een zichtbaar bewijs van mijn verandering. Fotografie is voor mij echt een passie geworden, met de camera als mijn leermeester. Een vriend die mij telkens meesleurt op zoek naar steeds nieuwe uitdagingen.

Telkens ik de camera voor mijn oog hou en ik door dat kleine venstertje kijk, ontdek ik telkens weer een nieuw stukje van de fantastische wereld rondom mij. Een wereld die ik dan ook graag volledig wil ontdekken.

Kom met me mee en ontdek aan de hand van mijn foto's de magische wereld rondom ons.

Bart Geurts, Gepassioneerd Fotograaf ... ontdekkingsreiziger.


STEPSTONES.jpg

Stepstones

Mijn ontdekkingstocht richting 'zien'

Mijn 'stepstones' naar een beter fotografie

Een goed fotograaf wordt je niet van vandaag op morgen. Het vraagt behoorlijk wat werk en inzet.

In de jaren dat ik nu al met fotografie bezig ben, is er geen dag voorbij gegaan dat ik niets bijgeleerd heb.

Ik hou er enorm van om tijdens het bewerken van mijn foto's online workshops te volgen. En niet zomaar van youtube geplukt, maar workshops van de grote namen in de fotografie, allen groot op hun gebied. Een 'klein' overzicht:

Auto fotografie:

Automotive Photography (Tim Wallace - www.ambientlife.co.uk)

Photographically, Photographing Vintage Auto Americana (Bill Fortney - www.billfortney.com)

Concert fotografie:

Concert Photography (Alan Hess - www.alanhessphotography.com)

Landschapsfotografie:

Intimate Landscape Photography / A Gear Guide for Outdoor Photographers / Learning to Shoot (Bill Fortney - www.billfortney.com)

Beginner Basics: Landscape Photography (Matt Kloskowski - www.mattk.com)

Romancing the Landscape / Aviation Photography A Beginners Guide to Wildlife Photography / Shooting Fall Landscapes / ... (Moose Peterson - www.moosepeterson.com/blog)

Photoshop technieken:

Photoshop techniques (Corey Barker - www.planetphotoshop.com)

Photoshop techniques (Dave Cross - www.dcross.com)

Photoshop techniques (Chris Orwig - www.chrisorwig.com)

Photobewerkingstechnieken:

Quick Composites From Photo to Finish / Edgy Photography: From Photo Shoot to Photoshop / Photographer: The Project / Photoshop Tricks for Beginners / Beauty Retouching Workflow: The Calvin Hollywood Way (Calvin Hollywood - www.calvinhollywood-blog.com)

Character Composite (Glyn Dewis - www.glyndewisblog.com)

Creative Compositing: Professional Techniques for Composite Photography / Mastering Beauty Lighting and Fashion for Portrait Photography (Joel Grimes - www.joelgrimes.com)

Light It. Shoot It. Retouch it / Professional Portrait Retouching (Scott Kelby - www.scottkelby.com)

Huwelijkfotografie:

Essentials of Creative Wedding Photography / How to Photograph Beautiful Brides / Wedding Photography – Shooting Around the Clock / Wedding Photography: Searching for the Light / One Flash Wedding Photography (Cliff Mautner - www.cmphotography.com)

Composition Made Easy / Wedding Photography: Photographing Couples / 15 Ways to Improve Your Photography Using On-Camera Flash / Stunning Off- Camera Flash Photography Techniques / Classical Lighting and Posing Techniques / Rapid-Fire Tips and Tricks / Live Wedding Shoot, Start to Finish (David Ziser - www.ziser.com)

Perfect Posing Techniques for Wedding Photographers

Picture-Perfect Lighting Techniques for Wedding Photographers (Jerry Ghionis - www.icesociety.com)

Wedding Photography for Everyone: Fundamentals / Wedding Photography for Everyone: Bridal Portraits / ... (Chris Orwig - www.chrisorwig.com)

Action Sports Flash Photography / Live Action Horse / Racing Photography (Dave Black - www..daveblackphotography.com)

Lightpainting fotografie:

Painting With Light: A Unique Approach / Lightpainting: Illuminating Models / Lightpainting Grand Landscapes (Dave Black - www.daveblackphotography.com)

Lifestyle fotografie:

Outdoor Lifestyle Photography / Indoor Lifestyle Photography (Erik Valind - www.erikvalind.com)

Lightroom:

Lightroom 5 In Depth / ... (Matt Kloskowski - www.mattk.com)

Creating Your Own PhotoBook in Lightroom 4 (Scott Kelby - www.scottkelby.com)

Op locatie fotografie:

A Week with Jay Maisel in Paris / Another Day With Jay Maisel (Jay Maisel - www.jaymaisel.com)

On Location Photography with Jeremy Cowart / Photographing the Eli Young Band (Jeremy Cowart - www.jeremycowart.com)

Shooting Fashion Models On-Location / Freeze Motion Photography / Why Fake It When You Can Create It / Photoshop Techniques for Fashion Photography / Creative Light Uses in Studio Photography / The Art of Dance Photography (Frank Doorhof - www.frankdoorhof.com)

On Location Photography / Composition: The Strongest Way of Seeing / ... (Rick Samon - www.ricksammon.com)

Narrative Portraiture: On Location in New York City / Narrative Portraiture: Foundations of Portraiture / Narrative Portraiture: On Location in New York with Rodney Smith / Narrative Portraiture: On Location in Texas with Keith Carter / Narrative Portraiture: Portraits of Two Texas Artists (Chris Orwig - www.chrisorwig.com)

Hoe belichten ? :

Shooting Fashion Models On-Location / Freeze Motion Photography / Why Fake It When You Can Create It / Photoshop Techniques for Fashion Photography / Creative Light Uses in Studio Photography / The Art of Dance Photography (Frank Doorhof - www.frankdoorhof.com)

Senior Portraits: Lighting Techniques / Senior Portraits: Background, Props, and Shooting Ideas / Outdoor Lighting for Senior Portraits / Studio Photography Techniques Using Constant Lighting (James Schmeizer - www.elitefoto.com)

Corporate Photography / Creative Lighting for Photographers / Photographing with One Light / Light, Shadow and Motion / Making Great Photos in Bad Weather / Setup and Shoot: Location Lighting for Challenging Situations / ... (Joe McNally - www.portfolio.joemcnally.com)

Fashion Flair Photography / Fashion Lighting 1, 2, 3 / Conquering Midday Light (Lindsay Adler - www.lindsayadlerphotography.com)

Simple Lighting Techniques for Photographers (Tony Cordell - www.corbellproductions.com)

Commerciële fotografie:

Commercial Photography Lighting and Photoshop: Basic Still Life / Using Multiple Exposures for One Photo / Creative Lighting and Retouching / Shooting Clear and Reflective Objects / Setup, Shoot, and Photoshop: Creating a Commercial Photography Package (Jim Divitale - www.divitalephotography.com)

Portretten:

Senior Portraits: Lighting Techniques / Senior Portraits: Background, Props, and Shooting Ideas / Outdoor Lighting for Senior Portraits / Studio Photography Techniques Using Constant Lighting (James Schmeizer - www.elitefoto.com)

Mastering Headshot Photograph (Peter Hurley - www.peterhurley.com)

Mode fotografie:

Fashion Flair Photography / Fashion Lighting 1, 2, 3 / Conquering Midday Light (Lindsay Adler - www.lindsayadlerphotography.com)

Shooting Fashion Models On-Location / Freeze Motion Photography / Why Fake It When You Can Create It / Photoshop Techniques for Fashion Photography / Creative Light Uses in Studio Photography / The Art of Dance Photography

(Frank Doorhof - www.frankdoorhof.com)

Algemeen:

Crush The Composition / ... (Scott Kelby - www.scottkelby.com)

Copyright Registration / Model Releases for Photographers / Photography Paperwork – Avoiding Business Mistakes

(Jack Reznicki - www.reznicki.com)

Architectural Photography (Richard Riley - www.riley-productions.com)

Natural Light Portraiture / Editorial Assignment / Studio Portraiture / A Conversation with Gerd Ludwig / Shooting with a Medium-Format Camera / A Photographer's Eye / Photographing Kids and Families / Storytelling through Photography

(Douglas Kirkland - www.douglaskirkland.com)

The Practicing Photographer / Travel Photography: Desert Road Trip / Foundations of Photography: Specialty Lenses / ...

(Ben Long - www.facebook.com/BenLongPhotography)

Conquering Crappy Light (Lindsay Adler & Erik Valind)

Portrait Retouching Essentials / Advanced Retouching Techniques / Retouching Plugins / Creative Retouching Techniques (Lindsay Adler)

Fundamentals of Digital Photography 2013 (John Greengo)

Marketing Your Photography Business (Sal Cincotta)

28 Days / Glamour Photography (Sue Bryce)

Doin' it Right in Lightroom / How to Make Your Workflow Flow with Kevin Kubota / ... (Kevin Kubota)

Stuk voor stuk topfotografen, expert in hun in specifiek gebied. Ik ben dan ook trots te kunnen zeggen dat - hoewel ieder van hen wel op één of andere manier invloed gehad heeft op mijn werk - ik mijn eigen stijl trouw gebleven ben en zo een eigen fotografische identiteit heb weten te creëren.